top of page
akupunktur

 

 

Akupunktur er en behandlingsteknik, hvor man ved at placere tynde engangsnåle i bestemte punkter i kroppen (akupunktur punkter), genskaber energimæssig balance og styrker krop, psyke og immunforsvar.

På grund af evnen til at stimulere kroppens egen helbredelsesproces (livsenergien Qi) er akupunktur yderst effektiv overfor såvel sygdomme, som overfor andre generende tilstande.

  • Nålene placeres i kroppen og skal herefter virke i ca. 30 minutter.

  • Behandlingen kan suppleres med øreakupunktur, cupping og moxa/varmelampe.

 

Hele behandlingen varer ca. 1 time.

Hvornår kan man se en virkning?
Som regel kan man registrere en afgørende effekt efter 2-3 behandlinger og 4-6 behandlinger er i mange tilfælde nok. Normalt behandles en gang om ugen, indtil den ønskede virkning er opnået, derefter hver anden uge.

Har akupunktur bivirkninger?

Behandlingen er uden bivirkninger, men det kan forekommer reaktioner i kroppen, mens nålene sidder i - f.eks. kløe, prikken snurren eller varme. Efterfølgende kan du evt. opleve en behagelig træthed / afslappethed eller måske fornyet energi.

Der kan komme en lille forværring i smerterne efter den første behandling. Der kan også ske det, at man får det utroligt godt i 2-3 dage, hvorefter smerterne kommer tilbage. Man skal ikke blive ked af dette, da både forværring og kort virkning tyder på, at akupunktur kan hjælpe efter nogle gange.


Hvordan skal man forholde sig efter en behandling?
Det anbefales at tage det med ro den dag, man har fået behandlingen.

Det er vigtigt, at du husker at drikke vand efter behandlingen.

 

Kan man køre hjem selv?
I de fleste tilfælde er det helt forsvarligt at køre selv. Man kan føle sig lidt ør i hovedet efter behandlingen, og det er indlysende, at man ikke bør køre, hvis man ikke føler sig i stand til det.

bottom of page